Client Aspirations
The client wished for a bespoke home that met their needs for their growing family in layout and style. An open plan element was important taking in the connection to the outside as well as the adjacent property belonging to the Client’s parents. Building in the countryside, our client wished to capture the stunning views on offer.
Challenges
Challenging location under planning assessment as site was an infill site between two existing dwellings, therefore, achieving outline Planning initially so that the site could be developed; restrictive site
Our Response
In response to the Client aspirations we designed a bespoke home of three single-storey pitched forms. One linear block is presented parallel to the road in keeping with its neighbours, whilst the other two slide alongside one other at a right angle to this, enclosing an external terrace at their convergence to catch the evening sun, and addressing a western paved courtyard off the main living space to the west. The arrival block containing entrance lobby, lounge, study and guest room above, is modest in its mass, yet stands proudly in a natural stone wall finish with a large picture window framing the view out to the Glenshane expanse. Accommodation includes living/kitchen/kitchen, lounge, study/playroom, utility room, family bathroom, 4 bedrooms with en-suite, and double garage.